Français Fr Anglais En Allemand All Hollandais Hol    Veel voorkomende vragen

Mont Saint Michel

Majestic, sterke en tijdloze meesterwerk van de Middeleeuwen is een architectonische prestatie die uit het water van de baie , waardoor het een van de meest bijzondere World Heritage sites maakt .

Ga naar buiten om hem te ontmoeten , door het lopen van de vele stappen die u zal leiden tot de abaye , waar het uitzicht is buitengewoon, of , het nemen van het vertrek van één van de vele begeleide overtochten ontdekken naar de baai van Mont – Saint- Michel anders ( informatie en tickets bij de receptie) .

Mont Saint Michel is een Werelderfgoed van de UNESCO sinds 1979 .

Wist u dat?

Le Mont Saint Michel ligt in het hart van de baai en het ritme van de grootste getijden in Europa. We praten over de « Wonder van het Westen », het is inderdaad de Normandische drukste toeristische site met meer dan 3 miljoen bezoekers per jaar en is de thuisbasis van de Werelderfgoedlijst van UNESCO in 1979.

 

Waar is de berg ?

Mont Saint Michel is een rotsachtig eiland dat ligt aan de monding van de rivier de Couesnon . Het meet ongeveer 960 meter in omtrek en is 92 meter. De abaye is het hoogste deel van de berg gedomineerd door het standbeeld van St. Michel de Aartsengel .

 

Maar waar komt de oorsprong  van de berg ? Een beetje geschiedenis …

Oorspronkelijk was er een steen ‘ Mount graf ‘ genaamd die gaat worden vervangen door een eerste oratorium ter ere van St. Michel the Archangel uit het jaar 709. Deze grote geestelijke en intellectuele centrum was met Rome en Saint Jacques de Compostela één van de belangrijkste bedevaarten van het middeleeuwse Westen.

Abey maakt de Mont Saint Michel reputatie werd voor het eerst gebruikt als gevangenis onder de Rijk en tijdens de revolutie , alvorens te worden belast met de diensten van historische monumenten.

Sinds de Middeleeuwen , een dorp groeide rond de rots , uit de muur dateert uit de Honderdjarige Oorlog . Vandaag zijn er 44 mensen op de berg de Montois genoemd.

 

De abaye , de top van een uitzonderlijke site

De abaye van de Mont werd opgericht ter ere van de Aartsengel Michel. Het biedt een panorama van verschillende religieuze architecturen . Deze abaye wordt beschouwd sinds Napoleon III als een belangrijk historisch monument dat eigendom is van de staat vandaag. De rondleidingen zijn gratis , met audio – gids commentaar … en het hele jaar geopend van 2 mei – 31 augustus van 9uur tot 19uur.

.
Waar je kunt parkeren en hoe kun je gaan naar de Mont ?

  • Te voet langs de wandelpaden en genieten van het uitzicht over de baai .
  • Met shuttlebus met de smokkelaar open access
  • In paarden getrokken shuttlebus ( tegen betaling) , de shuttle wordt getrokken door twee paarden en u kunt de berg te bereiken in 45 minuten.

Parkeren is mogelijk 07/07 en 24uur / 24uur

– Auto: ( – 2 uur ) = 6,20 €

– Pakket 24 = € 12,30

– Camping Car ( – half uur ) = gratis

Pakket 24H = € 20,60

Forfait 24h = 12.30€